€ 795.000,-- k.k.

Deze goed onderhouden monumentale woonboerderij is op een prachtige historische plaats in de dorpskern gelegen en biedt veel leefruimte en veelzijdige gebruiksmogelijkheden. De sfeervolle tuin wordt gevormd door de ligging op een terp en vormt samen met de karakteristieke hooimijt en de woning een markant geheel op 970 m² eigen grond.

Beesd maakt deel uit van de gemeente West Betuwe, die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Het vriendelijke Linge-dorp beschikt over een ruim aanbod van winkels en kent een actief verenigingsleven en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport. Beesd is gunstig gesitueerd ten opzichte van de rijksweg A2 welke de rijksweg A15 kruist bij het knooppunt Deil. Ook voor niet automobilisten ligt deze gemeente gunstig: het NS-station van Beesd is op circa 10 minuten fietsen van de woning gesitueerd. Het prachtige natuurgebied rondom het schitterende landgoed Mariënwaerdt is op korte afstand gelegen.

Indeling

Begane grond. De hal vormt een representatieve entree tot de woning. In de hal is een meterkast aanwezig en wastafel/fontein ten behoeve van de toiletten. De hal is voorzien van een betegelde vloerafwerking in een sfeervolle zwart/wit geblokte kleurstelling. Er zijn twee toiletten vanwege de huidige kantoorfunctie. Deze toiletten zijn voorzien van een wandcloset en neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. De centrale gang verbindt verschillende vertrekken en heeft een afgesloten trapopgang naar de eerste verdieping. De gang is, net als de hal, voorzien van een betegelde vloerafwerking in een sfeervolle zwart/wit geblokte kleurstelling. Voorts is er een werkkamer die aansluitend ligt aan de badkamer dus goede mogelijkheden biedt om als slaapkamer op de begane grond te functioneren. In deze werkkamer is een schouw met open haard (thans buiten gebruik). Deze badkamer is nu in gebruik als opslagruimte en zonder inrichting. De badkamer is betegeld in een lichte kleurstelling. De kelder ligt verdiept en vormt een prima provisiekelder die bestaat uit twee vertrekken. De keuken heeft een in lichte kleurstelling (wit/hout) uitgevoerde keukeninrichting met een kookeiland, veel kastruimte en complete inbouwapparatuur bestaande uit een kookplaat, oven, afzuigkap, vaatwasmachine en koelkast. Vanuit de keuken is er toegang tot de praktische provisiekelder. De keuken is voorzien van een betegelde vloerafwerking in een licht grijze kleurstelling. Naast de keuken ligt de eetkamer die tevens toegang biedt tot terras en tuin. De vloer van de eetkamer is afgewerkt met tegels in een sfeervolle zwart/wit geblokte kleurstelling. De woonkamer van ruim 70 m² ligt in het achterhuis van deze T-boerderij en sluit fraai aan op de tuin. De woonkamer heeft een speels niveauverschil en de originele spanten zijn in het zicht gebleven. Vanuit de woonkamer is er toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren en via een loopdeur. De woonkamer heeft een schouw met open haard (buiten gebruik) en betegelde vloerafwerking in een sfeervolle zwart/wit geblokte kleurstelling. Tot slot is er op de begane grond een kantoorkamer met vaste kast, dakvenster en betegelde vloerafwerking in een zwarte kleurstelling.

Eerste verdieping. Overloop met dakvenster. Slaapkamer, tweede slaapkamer en derde slaapkamer. Badkamer voorzien van een ligbad, wastafel, toilet en dakvenster. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte grijs/witte kleurstelling. Vierde slaapkamer met dakvenster. Technische ruimte met dakvenster en opstelplaats cv-installatie. Grote zolder (achterhuis) die dienst kan doen als enorme bergruimte of speelzolder. Deze zolder biedt ook mogelijkheden voor extra (slaap)kamers.

Buitensituatie

Op het perceel staat een karakteristieke hooimijt van circa 6 x 6 meter die prima dienst kan doen als garage of als tuinberging/schuur. Het perceel is van de openbare weg gescheiden door middel van een sierhekwerk/poort en tuinmuur. Rondom de woning zijn met fraaie klinkers wandelpaden en ruime terrassen aangelegd. De tuin is fraai aangelegd met gevarieerde duurzame beplanting en een aantal fruitbomen op de terp. De tuin is op het Zuid-Westen georiënteerd en biedt voldoende privacy. De oprit is voorzien van klinkerbestrating en biedt gelegenheid voor het parkeren van een personenauto.

Bijzonderheden

De woonboerderij is een rijksmonument. Het geheel wordt inpandig, maar ook aan de buitenzijde, gekenmerkt door diverse fraaie karakteristieke details. De indeling en grootte van het pand bieden goede mogelijkheden voor een combinatie van wonen en werken. Deze woning heeft energielabel E met einddatum mei 2027. Het NS-station en landgoed Mariënwaerdt zijn op fietsafstand van de woning gelegen.

Bruto inhoud woning circa 1.043 m³; bruto inhoud hooimijt circa 220 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 450 m² (drie niveaus); bruto vloeroppervlak hooimijt circa 78 m²; woonoppervlak circa 350 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 25 m²; externe buitenruimte 67 m².

Een bijzonder sfeervol en markant object met verrassend veel ruimte en gebruiksmogelijkheden!

Aanvaarding in overleg.

Een brochure met uitgebreide informatie is beschikbaar.