V E R K O C H T

Deze karakteristieke half vrijstaande woning (2/1 kap) is royaal uitgebouwd en biedt verrassend veel leefruimte met onder andere vier slaapkamers, een 30 m² grote multifunctionele schuur en 308 m2 eigen grond. Ook de ligging is leuk, in een prima woonomgeving binnen de dorpskern.

Het dorp Tricht is gelegen aan de rivier de Linge en behoort tot de in 2019 nieuw gevormde gemeente West Betuwe. Fietsend of wandelend over de kronkelende dijk heeft u steeds weer een wisselend uitzicht over deze mooie rivier met haar uiterwaarden. Naar het westen toe komt u per fiets bij het schitterende landgoed Mariënwaerdt in het sfeervolle dorp Beesd; rijdend naar het zuid/oosten komt u in het nabij gelegen dorp Geldermalsen. Geldermalsen biedt een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. In Tricht is een aantal verenigingen erg actief zodat u, als u dat wilt, al snel betrokken kunt zijn bij de gemeenschap in dit Lingedorp. Met name in het Dorpshuis in Tricht vinden veel activiteiten plaats. De kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in het eigen dorp terecht. Voor de middelbare school wordt veelal uitgeweken naar de scholengemeenschap in Geldermalsen of naar het tevens op fietsafstand gelegen Culemborg. Met de fiets bent u via de vernieuwde spoorbrug in een paar minuten bij het NS-station van Geldermalsen. Rijdend via Geldermalsen en/of Culemborg liggen de snelwegen A2 en A15 op korte afstand, zodat steden als Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Rotterdam binnen een uur te bereiken zijn. Tricht: een klein dorp met veel gezelligheid én … een eigen Dorpskrant!

Indeling woning

Kelder. Provisiekelder met een stahoogte circa 1,6 meter, uitstekend geschikt als bergruimte.

Begane grond (grotendeels voorzien van een betegelde vloerafwerking (travertin)) . Hal met meterkast, toegang tot de kelder en trapopgang naar de eerste verdieping. De L-vormige woonkamer is circa 25 m2 groot. De woonkamer heeft een schouw met schoorsteenkanaal en houtkachel (ter overname), staat in open verbinding met de keuken en er is vloerverwarming. De keuken is aansluitend aan de woonkamer gesitueerd en ook hier is vloerverwarming. De keukeninrichting is in hoekopstelling in een lichte beuken/antraciet kleurstelling met kastruimte en complete inbouwapparatuur bestaande uit een gaskookplaat, oven, magnetron, afzuigkap, koelkast en vaatwasmachine. De achterhal biedt toegang tot terras en tuin. Het toilet is voorzien van een fonteintje, neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. De badkamer bevindt zich op de begane grond en is voorzien van een ligbad, separate douche(cabine), wastafel met meubel en handdoekenradiator. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. Ook de badkamer heeft een betegelde vloerafwerking (travertin) in combinatie met vloerverwarming. Voorts is er nog een praktische berging/wasruimte met optelplaats cv-ketel (Nefit 2016), wasmachine aansluiting en een kleine bergzolder.

Eerste verdieping (laminaat vloerafwerking in een lichte kleurstelling). Overloop met dakkapel en toegang tot de zolder boven het ‘voorhuis” via een vlizotrap. Eerste slaapkamer met vaste kast. Tweede slaapkamer. Overloop met werkhoek. Toilet met fonteintje en neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. Derde slaapkamer met dakvenster en toegang tot een kleine zolder via een luik. Vierde slaapkamer met wastafel, dakvenster en een ruimtelijk effect vanwege een afwerking zonder plafond.

Tweede verdieping. De bergzolder is een flinke bergruimte boven het “voorhuis” met stahoogte in de nok en toegang via een vlizotrap. Tweede bergzolder, een kleine bergruimte aan de achterzijde van de woning die toegankelijk is  via een luik.

Indeling bijgebouwen

Er zijn drie “bijgebouwen”. Een grote degelijke schuur, een kleine schuur en een praktisch afdak voor bijvoorbeeld de fietsen of haardhout.

De grote schuur is degelijk uitgevoerd met een betonnen vloer, gemetselde borstwering, dubbelwandig (geïsoleerd) houten opbouw in hardhout, geïsoleerd dak en met pannen gedekt. De schuur is voorzien van complete nutsvoorzieningen, een gasgevelkachel en een schoorsteenkanaal. Er zijn dubbel openslaande deuren in de voorgevel en een loopdeur aan de zijkant, er is een ruime overstek/luifel aan de voorzijde en een zolder die toegankelijk via een vlizotrap of via een luik vanaf de buitenzijde. De schuur is uitstekend geschikt voor uiteenlopende hobby’s, stallings- of bergruimte.

Buitensituatie

In een rustige en gevarieerde woonomgeving binnen de dorpskern gelegen. De voortuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd met half verharding en beplanting in borders. De oprit langs de woning en de achtertuin zijn nagenoeg geheel voorzien van klinkerbestrating. De achtertuin is op het zuid/westen georiënteerd en biedt voldoende privacy. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen perceel. Het perceel wordt van het trottoir en de openbare weg gescheiden doormiddel van een sierhekwerk met een grote dubbele poort.

Bijzonderheden

Verrassend royaal woonhuis met veel leefruimte. De woning is omstreeks 1998 flink uitgebouwd aan de achterzijde, de grote schuur is in 2001 gerealiseerd. De schuur biedt uitgebreide gebruiksmogelijkheden voor uiteenlopende hobby’s. Het NS-station van Geldermalsen is op 10 minuten fietsen van de woning gesitueerd.

Bruto inhoud woning circa 515 m³; bruto inhoud totaal circa 700 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 190 m²; bruto vloeroppervlak totaal circa 265 m²; gebruiksoppervlak wonen circa 127 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 21 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 49 m².

Een prima woning met flinke hobbyschuur!

Aanvaarding in overleg.